Riskutbildning MC del 2 (praktik) - Motorcykel

Riskutbildning del 2 (praktik) är en obligatorisk utbildning som även är giltig i 5 år. Utbildningstiden är 4 timmar och 20 minuter. Ta med dig en giltig ID-handling. I kursavgiften ingår motorcykel samt skyddsutrustning. Har du egen skyddsutrustning får du gärna ta med dig det.

Riskutbildning del 2 för motorcykel handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

Riskutbildning del 2 ska belysa riskerna med motorcykelkörning, vanliga olyckssituationer och farliga beteenden samt möjligheterna att undvika risker förknippade med sådan körning.

Utbildningen ska även öka elevens riskmedvetande, självinsikt och medvetande om sin egna begränsningar. Utbildningen syftar också till att eleven ska inse hur olycksrisk har samband med hastighet och förarbeteende, samt dess betydelse vid trafikolyckor.

För att kunna bli godkänd på denna utbildning krävs att du har god kännedom om att manövrera motorcykeln.

Pris

Ordinarie pris 4.200 kr

Kampanjpris 3.700 kr

Språk

Risktvåan sker på svenska och behöver du ha tolk är detta något du själv behöver medföra till utbildningen. Detta fyller du i när du gör din bokning i vår webshop.

Identifiering

För att du ska få utföra risktvåan, är det mycket viktigt att du till utbildningstillfället tar med dig en giltig, svensk legitimation. Till exempel ett pass, ID eller körkort.